Η απώλεια βάρους είναι μεταδοτική

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Brown University έδειξε ότι η συμμετοχή σε μια ανταγωνιστική ομάδα για την απώλεια βάρους, επηρέασε σημαντικά τα αποτελέσματα. Στην έρευνα συμμετείχαν 3 ομάδες οι οποίες ανταγωνίστηκαν η μία την άλλη στην απώλεια βάρους και τη σωματική δραστηριότητα. Οι συμμετέχοντες που έχασαν τουλάχιστον 5% του σωματικού βάρους τους, ήταν κατά μεγάλο ποσοστό στις ίδιες ομάδες και σε ομάδες με περισσότερα μέλη. Τα άτομα που ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα κοινωνικής επιρροής, φάνηκε ότι έχουν αυξημένες πιθανότητες για σημαντική απώλεια βάρους έως και 20%.

Επίσης τα ατομικά χαρακτηριστικά συσχετίστηκαν με την απώλεια βάρους. Τα παχύσαρκα άτομα είχαν μεγαλύτερο ποσοστό από τους υπέρβαρους. Οι αρχηγοί των ομάδων έχωσαν περισσότερο βάρος κάτι που ίσως οφείλεται σε αυξημένα κίνητρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές όλοι επηρεαζόμαστε απo τους ανθρώπους γύρω μας, άρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κοινωνική επιρροή για να προωθήσουμε την απώλεια βάρους.

Jessica Gokee LaRose, Tricia M. Leahey, Brad M. Weinberg, Rajiv Kumar, Rena R. Wing (2012). Young adults’ performance in a low intensity weight loss campaign. Obesity.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s