Αλλαγη συνηθειών

imageryΓια να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας πρέπει πρώτα από όλα να την καταλάβουμε. Η παρατήρηση των συμπεριφορών και η ανάλυση των σκέψεων αλλά και των συναισθημάτων που τις συνοδεύουν είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Χρυσός κανόνας, να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε σωστά.

Ση φάση της αυτό-αξιολόγησης εντοπίζουμε τα σημεία που πρέπει να παρέμβουμε. Οι αλλαγές που θα υιοθετηθούν μόνιμα θα είναι πολύ μικρές, οι οποίες δεν θα μας στερήσουν μεγάλες ικανοποιήσεις, αλλά και με τις οποίες θα είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τον εαυτό μας. Στη συνέχεια, αν είμαστε ικανοποιημένοι από τον εαυτό μας, θα ακολουθήσουν και άλλες μικρές αλλαγές, σχεδόν από μόνες τους.

Η ουσία είναι να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής με θετικό τρόπο, χωρίς καμία καταπίεση. Για να γίνει αυτό επιβραβεύουμε όλες μας τις προσπάθειες και αποφεύγουμε τα συνηθισμένα μας λάθη. Έστω και μια αλλαγή μια με δύο φορές την εβδομάδα, και πάλι θα δούμε θετικά αποτελέσματα.

Για να μην τα μπερδεύουμε, αναλύουμε  ξεχωριστά τις συμπεριφορές διατροφής και ξεχωριστά τις συμπεριφορές άσκησης. Οι αλλαγές που πραγματοποιούμε στον κάθε τομέα δεν πρέπει να συσχετίζονται. Αυτό το λάθος κάνουμε γενικά και με τα προβλήματα στη ζωή μας. Το κάθε θέμα έχει τη δική του ξεχωριστή θέση. Αν το ένα σκεπάζει το άλλο τότε εύκολα μπορεί να χάσουμε τον έλεγχο και να τα παρατήσουμε όλα. Για αυτό τα διαχωρίζουμε.

Προτάσεις αλλαγής και ενίσχυσης της συμπεριφοράς διατροφής

…….

Περισσότερα για την ψυχολογία αδυνατίσματος:

Εικόνα

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s