ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η διατροφή έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Διαταραχές διατροφής έχουμε όταν κάποιο άτομο παρουσιάζει διαταραχές στην συμπεριφορά του που σχετίζεται με τη διατροφή. Η διαταραχές αυτές μπορεί να σχετίζονται με την υπερβολικά μειωμένη πρόσληψη θερμίδων, με την υπερφαγία ακόμα και με συναισθήματα που αφορούν στην εικόνα του σώματος. Οι ποιο γνωστές διαταραχές διατροφής είναι η ανορεξία η βουλιμία και η υπερφαγία.

Οι διαταραχές διατροφής επηρεάζουν χιλιάδες ανθρώπους και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η συμπεριφορά των ατόμων που πάσχουν από διαταραχές διατροφής είναι ακραία. Τα άτομα αυτά υποφέρουν από συναισθήματα θλίψης, άγχους, ντροπής κτλ. Σε αυτές τις περιπτώσεις η διατροφή παίρνει τη μορφή του προβλήματος με το οποίο τα άτομα αυτά διαχειρίζονται τις δύσκολες καταστάσεις και συναισθήματα.

Οι διαταραχές διατροφής πολλές φορές συνυπάρχουν με ψυχικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, χρήση ουσιών και διαταραχές άγχους. Τα άτομα με διαταραχές διατροφής κρίνουν υπερβολικά τον εαυτό τους, κάνουν αρνητικές σκέψεις, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα στις σχέσεις τους ή στην εργασία και στο σχολείο, σεξουαλική ή συναισθηματική κακοποίηση.

Οι διαταραχές διατροφής δεν διακρίνουν ηλικία, φύλο, κοινωνική ή οικονομική κατάσταση. Τα γονίδια του ατόμου έχει βρεθεί ότι έχουν κάποια επίδραση στην ανάπτυξη διαταραχών διατροφής. Επίσης η συμπεριφορά των μελών της οικογένειας και οι κοινωνικές πιέσεις μπορεί να αποτελέσουν αιτία για τις διαταραχές διατροφής.

Άρθρα:

Advertisement

3 responses to “ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  1. Παράθεμα: psychinfo.gr

  2. Είναι πολύ φυσικό ή όρεξη να σχετίζεται με την διαθεσή μας. Εγώ προσωπικά όταν είμαι στεναχωρημένη δεν πάει κάτω τίποτα!

  3. ΕΓΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΗ Η ΑΝΧΩΜΕΝΗ ΘΕΛΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΓΛΥΚΟ Η ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s