ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Μια σχέση δεν μπορεί να είναι τέλεια επειδή πάντα θα υπάρχουν είτε ελλείψεις είτε κενά, είτε διαφωνίες. Αργά ή γρήγορα πρέπει να μάθουμε να ικανοποιούμαστε απο αυτό που έχουμε το οποίο ποτέ δεν θα είναι τέλειο. Εαν υπάρχει προσπάθεια και απο τις δυο πλευρές η σχέση μπορεί να φτάσει σε πολυ καλά επίπεδα.

Η τελειότητα στη σχέση εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, οι προοπτικές, οι στόχοι και η στάσεις ζωής. Ο αρχικός ενθουσιασμός του έρωτα μας κάνει να παραβλέπουμε κάποιες προσωπικές απόψεις, ελλείψεις και σφάλματα του άλλου. Καθώς όμως ο χρόνος περνάει πολλά απο αυτά τα θέματα, τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές μπορεί να γίνουν οι αιτίες για   υπάρξουν συγκρούσεις.

Άνθρωποι που έχουν ερωτηθεί πως θα ήθελαν να είναι η τέλεια σχέση έχουν απαντήσει ως εξής:
  • Να με καταλαβαίνει
  • να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα
  • να μη διαφωνούμε για τίποτα
  • να υπάρχει ελαστικότητα και συμβιβασμοί
  • να μπορούμε να συζητάμε τα πάντα χωρίς συγκρούσεις
Η συμβουλευτική σχέσεων στοχεύει στην διατήρηση της ισορροπίας, έτσι ώστε και απο τις δύο πλευρές να μη χάνεται το ενδιαφέρον. Αρχικά το ζευγάρι θα πρέπει να αναγνωρίσει τα καταστροφικά και τα περιττά στοιχεία, τα οποία  οδηγούν στη διάλυση της σχέσης. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο άλλος θα αντιδρά και θα συμπεριφέρεται όπως θα έκαναν οι ίδιοι, όμως στην πράξη τα πράγματα δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Ο κάθε ένας έχει συχνά διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και διαφορετικές απαιτήσεις απο το σύντροφό του.
Για να λυθεί ένα πρόβλημα το πρώτο στάδιο είναι να παραδεχτούν και οι δύο πλευρές ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Στα περισσότερα ζευγάρια ο ένας απο τους δύο μπορεί να εντοπίζει ένα πρόβλημα, το οποίο ο άλλος δεν αναγνωρίζει ή δεν του δίνει σημασία. Καμιά φορά το πρόβλημα αυτό αναφέρεται απο την πλευρά που δεν αναγνωρίζεται σαν πρόβλημα του άλλου ατόμου. Όμως όταν κάτι απασχολεί τον ένα απο τους δύο, μπορεί να επηρεάζει συνολικά το ζευγάρι, το γάμο, ακόμα και την οικογένεια.

Σε δεύτερο στάδιο ο κάθε ένα απο τους δύο θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν σε κάθε πρόβλημα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να είναι μόνο ο ένας απο τους δύο υπεύθυνος για ένα πρόβλημα. Θα πρέπει η συζήτηση να γίνεται ανοιχτά χωρίς να φόβους μη πληγωθεί ο ένας ή ο άλλος. Έτσι μόνο θα εντοπιστούν πραγματικά τα προβλήματα και απο τις δύο πλευρές. Η ανάληψη ευθυνών για τις πράξεις και τα λόγια που έχουν ειπωθεί είναι πολύ σημαντικά για την επίλυση των προβλημάτων.

 

Advertisement

2 responses to “ΣΧΕΣΕΙΣ

  1. η τέλεια σχέση δεν υπάρχει !!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s